Music Video Pertama Keluaran MTAS Production !

 

“Malaysian hearthrob As'ad Motawh has finally released his 2nd single "Percaya" together with the official music video. The vibrant music video is currently #6on YouTube trending with a total of 415k views and counting.”

Quotes daripada artikel hypeArtikal penuh boleh dilihat di sini: bit.ly/2PoTAMN

Fuh! Trending di Youtube pada nombor 6! Music Video keluaran MTAS Production untuk artis As’ad Motawh berjudul ‘Percaya’ berjaya diterbitkan di channel Youtube Beegood Music pada hari Jumaat 26 Oktober 2018 pada jam 9pm tepat.

Alhamdulillah, majoriti netizen sangat-sangat suka akan Music Video dan lagu As’ad Motawh! Kami satu team pun seringkali melayan lagu ‘Percaya’, sama ada di Youtube ataupun di Spotify (ya, cuba search, memang ada di Spotify!).

Antara komen netizen di Youtube,
Bukan di channel MTAS Production
Tetapi di channel Beegood Music!

Dan, apa yang menariknya juga adalah, Music Video ini daripada mula lagi kami ingin menekankan elemen storytelling, maka wujudlah scene Green / Blue screen khas unutk penceritaan sahaja.

Dan netizen mula memberi teori dan kefahaman masing-masing!

Macam-macam teori.

Apa? Nak tahu official story? Betul ke tak teori ini?

Hmm.. Mungkin kami akan reveal story official 5 tahun akan datang kut..

So, keep the theory going! (saje nak mengacau korang semua, apa yang penting, mesej yang anda dapat adalah mesej positif, kan?)

Music Video ini merupakan workload production yang paling tight, well-planned dan melibatkan banyak sponsors dan kami hanya ada masa 1 bulan sahaja untuk melangsaikan pre-production, antaranya:

[1] Mencari sponsors untuk makanan dan tempat tinggal di Perak (lokasi shooting di Perak)
[2] Pre-production untuk storyboard berwarna
[3] Preperation studio Green dan Blue Screen di ofis kami
[4] Execution untuk equipment shooting (ada kren besar gila untuk letak lighting untuk scene dance malam
[5] Editing VFX dan dance untuk 2 minggu ke bawah!

Tak nak cakap banyak. Cuba tengok kami punya Behind-The-Scene:

Alhamdulillah, setakat ini sudah ada 2 artikel yang share berkenaan dengan Music Video kami, antaranya hype.my dan kmania!

Artikel hype.my: bit.ly/2PoTAMN

Artikel kmania: bit.ly/2SoUmYR

Terima kasih kepada yang menjayakan projek ini bersama-sama!

Berikut merupakan team yang menjayakan projek ini:

PRODUCTION

Artist: As'ad Motawh
Author: Fuad Ko & As'ad Motawh
Composer: Wan Saleh
Producer: Beegood Music
Produce: Wan Saleh
Music Arrangement: Wan Saleh
Backing Vocal: Outbreak
Guitar: Fuad Ko
Studio: Inteam Studio
Mixing: Wan Saleh
Mastering: CL Toh
Production: Beegood Music Label
Digital Distribution: Inteam Records
Artwork Design: Frizdan
Photographer: Johan Kassim
Stylist: Johan Kassim
Photoshoot Location: Petaling Jaya

VIDEO PRODUCTION TEAM

Production: MTAS Production
Director: Azfar Hamdii
Production Manager: Anne Sam
Assistant Director: Anne Sam & Amirah Amin
DOP: Izzat Emir
Production Assistant: Amirah Amin
Art Director, Stylist & Wardrobe: Justin Rahman
Assistant Wardrobe: Syahida Hamizen
Make Up: Sarra Rosli
Production Design: Qamarul Syahmi
Props Master & Storyboard Artist: Inderawasih
Assistant Props: Ulwan Mokhtar, Elyas Hazard & Luqman Hakim
Editor: Elyas Hazard
VFX Artist: Qamarul Syahmi
Behind The Scene: Ameer Afham
Camera Assistant: Amirul Ilham
Gaffer: Zamri Halim
BestBoy: Azrul Fazle
Grip: Iwan
Dancer: Dizmuv


Disediakan oleh,
Ulwan Mokhtar
CEO MTAS Production


What's next?